Peurajahti 21.1.2017

Kylän miehet lähtivät ikiaikaisen tavan mukaan peurajahtiin. Oli saatu Nikkasen mäyräkoira Juhon kanssa ajamaan ja keli oli hyvä. Lunta kymmenisen senttiä ja pari astetta pakkasta.

Aloitettiin Ajonkallion vierestä ja olin passissa Kariparran ja Papinmäen välissä pellolla.

Koiranohjajat lähtivät Myllynkulmantieltä ja kiertelivät metsäalueen notkelmia.

Kun Tero palasi Torrojoen passista kuulin vasta että Kari oli ampunut ylivuotisen naaraan Myllynkulmantien Yrjölän makasiinin takaiselle pellolle.  Metsässä on parempi passipaikka kuin tien vieren tornissa.

Nyljimme peuran orteen ja sytytimme lounasnuotion. Kalle kertoi jutun humalassa ojaan ajaneesta somerolaisesta, jolle määräsi auton noudosta palkaksi lehmänkellollisen kirkasta viinaa Taivaan portilla.

Tunnin juteltuamme siirryimme Riukanselkään ja pääsin pasiin tekemälleni lavalle Kantolan ryteikön reunaan.  Vierestä meni paljon peuranjälkiä kun peurat ovat kiertäneet mäen hakattua koivikkoa.

Koiranajo lähti vartin päästä ja tuli ensin kohti, mutta kääntyi sitten kohti Riukan peltoa ja Karin ja Teron passeja. Kalle oli passissa Kietiön torpan mäessä ja Antti Ruunanhuhdassa. Tapsa Niittylän vieressä.

Kuului pari laukausta äänenvaimentimella ja sitten yksi ilman. Taas laukaus äänenvaimentimella ja sitten samasta kohdasta toisen koiran ajohaukkua. Haukku läheni, mutta kun se loppui otin pumppuhaulikosta täyteiset ja kipusin alas. Juho soitti Karin ampuneen kahdeksanpiikkisen valtapukin lähelle alueen rajaa.

Menimme Antin kanssa sytyttämään nuotiota ja vartin päästä isoa pukkia tuotiin nyljettäväksi.

Yhteisjahti oli mukava tilaisuus piristämään alkutalvea.